Next Generation Shiplift B.V.

Recent artikel in de Groninger krant;

 

De investering in de kadeverlenging in de haven van Lauwersoog – waarvoor vanmiddag het officiële startsein wordt gegeven – leidt al tot een nieuwe klant. Het bedrijf Next Generation Shiplift BV (in oprichting) gaat zich vestigen bij de nieuwe kade om daar onderhoudswerkzaamheden aan te bieden. Het bedrijf investeert hiervoor in een 220 ton zware kraan die diverse schepen uit het water kan takelen. 

 

De kraan wordt getypeerd als grootste schepenlift in Nederland. Initiatiefnemers Hendrikson Holding BV (Onno Nienhuis), en Next Generation Shipyards BV (Albert Keizer) zijn verguld met de aanstaande nieuwe kade. Als de kade over ca. zes maanden klaar is, zullen wij onze nieuwe activiteiten starten. Naast Next Generation Shiplift BV is Hendrikson Holding BV mede-investeerder in Telson BV, het (nieuwe) garnalenpelbedrijf dat momenteel in aanbouw is, eveneens in de haven van Lauwersoog.

Het bassin – gelegen aan de verlengde kade – heeft een lengte van 30 meter en een breedte van 10 meter,  en is geschikt voor schepen tot 50 meter.

Next Generation Shiplift BV wil ook andere bedrijven gaan faciliteren zoals o.a. het C.I.V. Lauwersee (Coöperatieve in en verkoopvereniging Lauwersoog BV) (bron: Groningen Seaports)